Ilmalämpöpumpun asennus ja huolto

Ilmalämpöpumpun asennus ja huolto Turku

Ilmalämpöpumpun oikeanlaisella asennuksella sekä huolellisella sijoittamisella varmistat, että saat laitteestasi täyden hyödyn. Meillä asennus sisältyy aina laitteen hintaan ja voit olla varma, että ilmalämpöpumppusi on asennettu kaikkien säädösten mukaisesti. Asennuksen osuudesta voit hakea kotitalousvähennystä.

Voinko asentaa ilmalämpöpumpun itse?

Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa laillisesti itse, vaan asennuksen saa suorittaa vain pätevä asentaja. Esimerkiksi kylmäaineen käsittelyssä vaaditaan TUKES:n rekisterissä oleva kylmäainelupa ja sähköasennuksia varten sähköasennusoikeudet.

Meidän ilmalämpöpumppupaketteihimme sisältyy aina valtuutetun asentajan asennus sähkö- ja kylmätöineen varsinais-suomessa. Asennukseen sisältyvä tarvikepaketti on kattava, joten voit välttyä ylimääräisiltä kuluilta asennukseen ja käyttöön liittyen. Asentajamme hoitavat myös pumpun hankinnan ja kuljetuksen sinun puolestasi.

Huolehditteko vanhan pumpun kierrätyksestä?

Ilmalämpöpumpun vaihdon ja korvausasennuksen yhteydessä asentajamme huolehtii vanhan ilmalämpöpumpun purkutyöstä sekä kierrätyksestä.

Miksi ilmalämpöpumppu pitää huoltaa säännöllisesti?

Ilmalämpöpumppujen sisä- ja ulkoyksiköt kaipaavat säännöllistä puhdistamista. Normaalin puhdistustyön voit tehdä itse puhdistamalla sisäyksiköstä löytyvät suodattimet. Huoltoväli vaihtelee yleensä parista viikosta muutamaan kuukauteen, riippuen asunnosta. Tämä säännöllinen puhdistus on tärkeää, jotta laitteen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienene liikaa. Puhdistus on hyvä tehdä imurilla, kun suodattimet on ensin irrottanut kannen alta.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön huolto

Ulkoyksikkö on hyvä tarkistaa lämmityskauden alkaessa ennen laitteen käynnistämistä, jolloin laitteen takaseinässä olevat roskat ovat kuivia. Ne ovat silloin helposti poistettavissa vaikka imurilla. On tärkeää, ettei takaseinän hyvin herkkää alumiinilamelleista koostuvaa lauhdutinta vaurioiteta, kun sitä puhdistetaan.

Huolla ilmalämpöpumppuasi myös talvella

Talvella on hyvä seurata ulkoyksikön huurteenpoiston toimintaa. Laadukkaat laitteet toimivat olosuhteissamme yleensä ilman ongelmia, mutta joskus voimakkaat sääilmiöt saattavat aiheuttaa altistumista toimintahäiriöille. Mikäli laitteen takaseinään alkaa kertyä jäätä mikä ei sula automaattisesti, tulee se sulattaa sieltä pois. Missään tapauksessa sitä ei saa yrittää poistaa mekaanisesti!

Mikäli laitteen huoltoon eivät tunnu kotikonstit riittävän, kannattaa ottaa yhteyttä huoltoomme. Soita ja pyydä meiltä tarjous oman ilmalämpöpumppusi huollosta ja korjauksesta. Palvelemme kaikkialla Turussa sekä muualla Varsinais-Suomen alueella.

Ota yhteyttä

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Ota yhteyttä